BURSA EV SAHİBİ AVUKATI – KİRA ALACAĞI İCRA TAKİBİ BAŞLATMA

 

 

 

Kira Alacağı İçin İcra Takibi ve İcra Yolu İle Kiralanan Taşınmazın Tahliyesi

Kiraya verenlerin karşılaştığı en önemli sorun kiracıların kiralarını ödememesi ve kiralananı tahliye etmemeleridir. Kira sözleşmesi Türk Borçlar Kanunu’nda düzenlenmiştir ve kiracı ile kiraya veren arasındaki sorunların çözümüne yönelik maddeler düzenlenmiştir. Öncelikle kira sözleşmesi yazılı veya belirli bir şekil şartına bağlı olarak yapılmak zorunda değildir. Sözlü olarak da yapılabilir. Ancak ispat açısından yazılı olarak yapılması önemlidir. Kiracı kirasını zamanında ödemiyor veya ilgili Kanun’un kiracıya yüklemiş olduğu yükümlülükleri gereği gibi yerine getirmiyor ise Bursa ev sahibi avukatı hukuki desteğinden sonra ödenmeyen kiraların tahsili ve kiralananın tahliyesi mümkündür.
Albayrak & Gençtürk Hukuk ve Danışmanlık Bürosu ile iletişime geçebilirsiniz.

 

 

Kira Alacağı İçin İcra Takibi

Kiracının kirayı ödemediği takdirde, kiralayan icra dairesi kanalıyla göndereceği ödeme emrine binaen ödenmeyen kiraları isteyebilir. Kiralayan, ödenmeyen kira bedelleri ile birlikte kiralanan taşınmazın tahliyesini de talep edebilir. Teknik hususlar içeren ve Bursa ev sahibi avukatı ‘ndan destek alınarak yapılması önerilen bu icra takibi ile hem kira bedeli tahsil edilebilecek hem de aynı anda kiralanan taşınmaz tahliye edilebilecektir.
Bursa kira alacağı için icra takibi ve tahliye davası alanında hukuki süreç nedir? Avukat aracılığıyla icra takibi başlatma gibi hukuki ihtiyaçlarınız için bir telefon uzağınızdayız.

 

 

İcra Takibine İtiraz Edilirse Ne Olur?

Konut ve çatılı işyeri kiralarında açılan tahliye talepli icra takibinde ödeme emrinin kiracıya tebliğinden sonra 7 gün içinde itiraz yapılmaz ise icra takibi kesinleşmektedir. Ayrıca ödeme emrinin tebliğinden itibaren 30 gün içinde ilgili kira bedellerinin kiracı tarafından ödenmemesi gerekmektedir. Kesinleştikten ve 30 günlük ödeme süresinde toplu kira borcu ödenmedikten sonra kiralayan icra mahkemesinden taşınmazın tahliye edilmesini isteyebilir.  Yapılan kira sözleşmesinde apartman ortak giderleri kiracı üzerindeyse ilgili icra takibinde bu kalemler de talep edilebilir. Yani kira alacakları nedeniyle başlatılan icra takibi içerisinde tahliye ancak kira bedelinin ödenmemesi halinde istenebilir.

 

İlgili ödeme emri Kiracıya tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde ödeme emrine itiraz edebilir. Süresi içinde yapılan itiraz ile icra takibi durur. Takibe devam edilebilmesi için kiralayanın 6 ay içinde icra mahkemesine başvurarak itirazın kaldırılmasını talep etmesi gerekir. Kiralayanın bu süreyi kaçırması durumunda bir daha aynı kira alacağı için ilamsız tahliye talebinde bulunulamaz. Görüleceği üzere süreler, itiraz usülleri, sözleşme içeriğinin hukuki yorumu vs. gibi teknik hususlar ihtiva eden Kira Hukuku dalında kiralayanın Bursa ev sahibi avukatı ‘ndan hukuki destek almadan tek başına yol izlemesi oldukça sakıncalı olup, yapılacak en küçük usuli hatada kiraya verenin alacaklı konumdan borçlu konuma düşmesi işten bile olmayacaktır.

 

Bursa kiracı tahliye avukatı ekibi konut ve işyeri kiralarında kira tahsili ve taşınmazın tahliyesi alanında hukuki hizmet sunmaktadır. Detaylar için bizlerle iletişime geçiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir